hogyan válasszunk asztalost
2021. 07. 27.

Hogyan válasszunk jó asztalost?

Sok jó bútorasztalos van a világban, s azon belül kis hazánkban is, ugyanakkor - mint minden szakmában - akadnak csapnivaló vagy éppen nem túl korrekt "szakik" is. Nem szabad elfelejtenünk, hogy egy szép beépített szekrény, egy jól megépített lépcső vagy egy praktikus konyhabútor jócskán megnövelheti ingatlanunk értékét, arról nem is beszélve, hogy nap mint nap e bútorok között éljük az életünket. Ezért tehát nem árt megfogadni néhány tanácsot, hogy valóban jó asztalost választhassunk.

Típus

Bár minden asztalos fával dolgozik, nem feltétlenül végez el minden munkát. Van, aki ehhez ért jobban, más pedig valami máshoz. Vannak olyanok, akik az épületasztalosi munkákra specializálódnak, mások inkább a bútorokra, de olyan is akad, aki kifejezetten bizonyos hibák kijavítására specializálódik.

Referencia

A legjobb módja annak, hogy a megfelelő asztalos mestert válasszuk az, ha megnézzük a referenciáit. Egyfelől érdemes elolvasni, mások miket mondtak róla, másfelől pedig a munkákról készített képek sok mindent elárulnak. Így több fogalmunk lehet arról, mennyire megbízható, illetve hogy mennyire végez minőségi munkát.

Árajánlatkérés

Az árajánlatok bekérésekor ügyeljünk arra, hogy az minden részletre kiterjedjen. Ha egy asztalos csak odabök nekünk egy árat, inkább felejtsük el. Elvégre senki sem szeretne azzal szembesülni, hogy az eredeti ár szépen megduplázódik, mert "még ez kellett, az kellett, aztán ott volt még a szállítás és az összeszerelés..."